Beczki do Kiszenia
Beczki użytkowe wykonywane ręcznie technologią tradycyjną, stosowaną przez bednarzy polskich od wielu pokoleń. Nadają się znakomicie do kwaszenia ogórków czy kapusty, do śledzi, do peklowania mięsa średniowiecznymi metodami, czy również jako efektowna obudowa pojemników plastikowych (najczęściej jest to beczka bez dna). Beczułki o najmniejszych pojemnościach są przeznaczone do soli lub innych produktów spożywczych - spełniając funkcję użytkową a zarazem będąc ozdobą każdej kuchni. Taka mała beczka z zamieszczonym logo firmy lub dedykacją może być pomysłowym gadżetem reklamowym czy prezentem. Wszystkie beczki mogą zostać wyposażone w pokrywę ze sklejki, z litego drewna, na zawiasach lub wyjmowaną. Beczki mogą posiadać obręcze ze stali czarnej lub ocynkowanej. Wykonywane przede wszystkim z dębu. Mogą być bejcowane na ciemno i/lub impregnowane. Dostępne pojemności od 0,5 do 300l.

bp50 bie
Beczka dębowa Premium 50L do kiszenia

beczkinawiadrorozne
Beczki na wiadro z kiszonką, olchowe i dębowe, wymiary wnętrza 32x32 cm w standardzie, obręcze ze stali nierdzewnej lub ocynkowanej

beczkinawiadro napis
Beczki dębowe na wiadro z kiszonką, wymiary wnętrza 32x32 cm, obręcze ze stali nierdzewnej

beczkinakapuste
Beczki olchowe 30L na kiszonkę, wnętrze wyłożone folią, obręcze ze stali czarnej

Sklep BeczkaPolska